• Защо не работи фоновото осветление на екрана на телефона?

  Всички, които използват интернет, все повече влизат в него от смартфоните си. Чрез мобилен телефон се осъществява комуникация с близки и по работа. Смартфонът помага бързо и навсякъде с покритие да намерите точната информация. Но без нормално работещ дисплей и подсветка, използването на всички тези неща е просто невъзможно. 

  Защо светлината на екрана спря да работи?

  Собственикът на мобилния телефон сам избира нивото на яркост, което е удобно за него. Той също така определя желания интервал, след което екранът изгасва, така че зарядът на батерията да не се изразходва напразно. Но понякога всички тези настройки не работят или осветяването на телефона отсъства, което прави използването му почти невъзможно.

  Такава неизправност най-често се появява поради една от следните причини:

  Програмни неизправности. 

  Системните драйвери са сринати, поради което телефонът не може да реагира адекватно на настройките за яркост на подсветката, които потребителят задава. Причините за това са много — от спад на напрежението при зареждане, вирусно приложение на смартфон и неуспешно актуализиране на фърмуера или отделни системни драйвери. Понякога неизправностите могат да бъдат отстранени чрез нулиране на фабричните настройки и рестартиране на устройството. Ако тези действия не помогнат е необходимо да занесете телефона в сервизен център, за да се диагностицира и отстрани проблема навреме.

  Механични повреди, дължащи се на вътрешни неизправности на смартфона. 

  Дори и най-качествената електроника се проваля с течение на времето, а телефоните не са изключение. Често се чупи така нареченият ключ за осветяване на дисплея-малък транзистор на основната платка на устройството. Повреденият елемент може да бъде заменен само с нов от квалифицирани специалисти на сервизните центрове за ремонт на електрониката.

  Осветлението на екрана на телефона не работи поради вътрешно замърсяване. Ако телефонът ви „плува“ в локва поне за няколко секунди, тогава влагата успява да се свърже с вътрешните елементи мигновенно.  Влагата, съчетана с ток, разрушава елементите на много бързо. Включително тези, които отговарят за правилната работа на подсветката на дисплея. В този случай незабавно изключете телефона и го занесете в най – близкият за вас сервизен център за диагностика на щетите правилно.