• Падане на смартфона от височина: отрицателни последици и как да се предпазите от тях

  Смартфонът, подобно на всяка друга потребителска електроника, е много крехко и сложно устройство. Ултра тънкият корпус няма никакъв запас от сила. В същия случай, когато корпусът е изработен от метали или удароустойчива пластмаса, той все още не потиска силата на удара. Поради това голяма част от смартфоните могат да се повредят дори  при падане от малка височина. 

  Специалистите на сервизен център GSM-serviz.com знаят много добре, че ремонтът на смартфона след падането се случва много по-често, отколкото по други причини. 

  Какви проблеми възникват от удара на телефона върху твърда повърхност? 

  Как може да се смекчат или напълно да се премахнат отрицателните последици от“ свободното летене “ на смартфона? 

  И къде винаги ще ви помогнат, ако телефонът все пак падне и се счупи?

  Какво може да се случи след падането на смартфона дори от метър височина

  Производителите на мобилни телефони непрекъснато се конкурират помежду си в това кой от тях ще направи най-тънкия, стилен и издръжлив корпус за своя продукт. Но всички забравят едно нещо. Дори и най-надеждният и качествен материал, ако е твърд, не потиска силата на удара. Следователно, падането на телефона и силен удар върху твърдата повърхност във всеки случай извикват появата на неизправности. 

  Напукан корпус.

  Напуканият корпус е желателно да се замени възможно най-бързо, тъй като през него телефонът получава допълнително замърсяване, влага, конденз. И това, от своя страна, значително намалява от времето на работа на смартфона.

  Повредено сензорно стъкло. Почти половината от случаите на ремонт на смартфон след падане е именно замяната на тъчскрийн. 

  Повреден сензорен дисплей. 

  Дори закаленото стъкло не винаги напълно предпазва дисплея от силен удар. В този случай на екрана на смартфона се появяват не само пукнатини, но и черни петна, зад които не се вижда изображението. Също така сензорният модул спира да реагира на действията на потребителя. В този случай, ако смартфонът падна и не се включва, само пълната подмяна на счупения сензорен дисплей ще помогне.

  Повреда на платката. 

  Поради популярността на ултратънкия дизайн, влакната в устройствата също са тънки и крехки. Те лесно се счупват и лесно се отдалечават от контактите поради силен удар или натиск върху тялото. В този случай, за да се отстрани проблема, трябва да се разглоби телефона за да се провери мястото на свързване на влакната и елементите. 

  Повреда на контакти и основната платка на устройството. 

  След падането смартфонът не се включва? Това е основният знак за сериозни нарушения в работата на вътрешните елементи на устройството. Най-често, поради удара, спояването на контактите се напуква. Поради това няма сигнал от контролите, няма ток от батерия и т.н. Тук ще помогне само основен ремонт с участието на квалифицирани майстори. Ако е възникнал някой от посочените проблеми във вашият смартфон, потърсете ни! Ние от GSM-Serviz.com знаем как да елиминираме всяка неизправност в най – кратки срокове.

  За да може мобилният телефон да остане цял и в работно състояние за дълъг период от време, трябва да смекчите силата на удара от самото падане. Това може да се направи с тези четири аксесоари за смартфони тук:

  Силиконов калъф. Мекият материал потиска силата на удара доста добре. Най-малко падането на смартфон от малка височина няма да счупи защитното стъкло, дисплея или пластмасовото тяло на бюджетния мобилен телефон с ултра-тънък дизайн.

  Пластмасов калъф. С такава защита падането на смартфона няма да доведе до пукнатини и механични повреди на корпуса, защитното стъкло и сензорния дисплей. Но пластмасата няма амортизиращи свойства. Следователно, цялата вибрация от удара все пак се предава на електронните модули на смартфона. Електрониката, влакната и запояването могат да пострадат.

  Къде да направите добър ремонт след падане дори без гаранция?

  Сервизен център GSM-Serviz.com е обединение на майстори за ремонт на съвременна електроника. Ние ремонтираме излезли от строя устройства и ги връщаме на потребителите в напълно работно състояние. Ето защо, поправянето на смартфон след падане отдавна се превърна в рутинна и добре изгладена процедура за нас. Ние „съживяваме“ джаджи от всеки производител, като използваме само качествени компоненти. 

  Искате ли да знаете повече? Вижте подробности за контактите, посочени на сайта.