• Покупка на резервни части от чужбина

    Често имаме запитвания от клиенти – „може ли да закупим части от чужди сайтове и вашият сервиз да ги монтира?“. Отговорът е прост – зависи!

    Ако купувате части от чужди сайтове с идеята да спестите от цената – не го препоръчваме. Обикновено когато попитате определен сервиз само за монтаж на елемент, който не е закупена от тях – цената за труд е по – висока. Също така, купувайки от друго място можете да си навлечете допълнителни проблеми, като например – фабрични дефекти, скрити недостатъци (които се проявяват дни или седмици след монтажа), несъвместимост с вашето устройство и други. Нашият съвет е, когато имате избор, винаги се доверявайте на сервиза! Той носи отговорност за монтажа и частта. Ако след време новият дисплей на устройството Ви започне да премигва – ще имате увереността да търсите решение от сервиза. Замислете сте се, ако сте купили дисплея от чужбина.

    Втори вариант е, да закупите дисплей от чужбина, понеже смятате, че е по – качествен и оригинален. Тук също сте в грешка. Повечето добри сервизи работят с оригинални или много близки до оригиналните части. Съответно възможността да попаднете на некачествени части е значително по – малка.

    Трети вариант е, да се поръча елемент от чужбина, ако няма наличност в България. Подкрепяме това едниствено, ако предварително се посъветвате със специалист за съвмистимостта с вашия модел, готовността да го монтират и съответно цената за труда. Трябва също така да изберете реномиран доставчик, за да не се окаже, че частта е с много ниско качество. Нашият сервиз е поръчвал за клиенти неналични в България части от следните сайтове: http://all-spares.com/, http://gsmserver.com/, http://www.smartphone-parts.com/.

    А ето какво се случва в Китай при доставчиците на резервни части: