• Какви са най-честите повреди при iPhone 13 Pro Max и как да ги ремонтираме?

  Ако телефонът е символ на статус, то най-новото предложение от Apple, а именно  iPhone 13 Pro Max определено е един от най-високите и функционални върхове, достъпни на пазара. Професионалната камера, тънкият дисплей и батерията са значително подобрени, като ще изведат комуникацията ви с мобилното устройство на съвсем различно ниво. А за ценителите на изисканите цветове създателите на този шедьовър са предвидили алтернативи в сиера синьо, сребърно, златно и графит. Материалът на изработка е неръждаема стомана от хирургически клас, което гарантира качество и устойчивост на смартфона.

  Но дори и най-издръжливите сред смартфоните не са застраховани от злополуки и повреди. Затова си поставихме за цел да резюмираме чести проблеми и съответстващите им начини за ремонт на iPhone 13 Pro Max. В случай че сте собственик на едно подобно устройство или планирате да се сдобиете с такова, значи този текст е точно за вас.

  Спукване или счупване на дисплея

  Това е изключително често срещана повреда, която за жалост обаче може да доведе до някои неочаквани неудобства конкретно при този модел. Оказва се, че дисплеят е свързан с функцията за лицево разпознаване Face ID, следователно пълната му смяна може да доведе до пълната загуба на тази характеристика. Както се досещате, този факт събужда значителна доза недоволство и провокира свещен гняв и недоумение у някои хора. 

  Смяна на батерия

  Може би единствената по-популярна техническа неволя от предходната е именно дефектната батерия. Добрата новина е, че се осъществява относително лесно и в този конкретен аспект съществува взаимозаменяемост между различните модели на гамата. 

  Опасност от неволно намокряне 

  Въпреки високата степен на защита IP68, заливането на телефона с вода, особено за продължително време, продължава да крие доста рискове. Ако случайно се окажете в подобна ситуация, задължително придвижете апарата до най-близкия сервиз, за да може да получи най-адекватната възможна грижа.

  Софтуерни неволи

  На всички е ясно, че Apple е една от най-взискателните операционни системи, която до голяма степен борави с автономен и не особено лесен за разбиране от крайния потребител интерфейс. В това отношение всеки аспект от процеса може да създаде проблеми и нужда да се заровим дълбоко в десетките страници инструкции, потребителски ръководства и правила за боравене на устройствата от тази марка. От включването и първоначалното настройване до ежедневното боравене с различни приложения и вградени функционалности – софтуерните изненади могат да ни връхлетят във всеки един момент, като дори наложат намесата на професионалист. 

  Някои фабрични специфики при ремонт на iPhone 13 Pro Max

  Както може би забелязвате, причините, които могат да доведат до повреда при  iPhone 13 Pro Max, са доста сходни на тези при традиционните мобилни устройства. Все пак при поправката му влияние оказват и някои конструктивни технологични спецификации. Част от тях са следните:

  • Множество винтове, които усложняват ремонта;
  • Специфична система за хидроизолация;
  • Двойно стъкло, което прави повредите при падане по-вероятни и опасни;
  • Високоговорителят и сензорът за наводнение вече не са свързани с дисплея.

  Apple от години залага подобни малки структурни трикове, свързани с функционалността на устройствата, за да насочи потребителите към ремонт само в оторизирани и напълно лицензирани сервизи на марката. Подобна политика обаче може да има негативен ефект, защото поправянето на мобилният телефон по този начин е изключително скъпо и може да се окаже ценова бариера за повечето средностатистически потребители. Естествено, този ход е осъзнат и целенасочен, а и марката може да си го позволи. 

  Въпреки това в бъдеще технологичният гигант трябва да стъпва много внимателно, за да не се окаже, че неусетно е изместен от значително по-евтини, но еднакво функционални предложения на конкуренти като Samsung или Huawei. Ремонтът и поддръжката на поддръжката им е значително по-икономична, което във времената на очертаваща се икономическа криза може да се окаже фактор с по-голяма тежест от статуса.