• Ремонт на Samsung Galaxy A51

  Когато южнокорейският концерн Samsung представи новата серия A в началото на миналата година, малцина вярваха, че компанията е решила да създаде сериозна конкуренция. Въпреки това, с течение на времето може сериозно да се каже, че Samsung успя да направи новата линия интересна и оригинална. Сега е време да се срещнем с актуализираните версии на най-успешните смартфони от серията.

  И първата „лястовица“, гост на днешния преглед, е Samsung Galaxy A51. 

  В рамките на прегледа ще ви разкажем за основните характеристики на устройството, ще го сравним с аналозите и ще ви предоставим изчерпателна информация, която ще бъде достатъчна за една претеглената и обмисленапокупка. 

  Топ 5 на Samsung Galaxy A51

  • sAMOLED FullHD Display
  • Процесор Exynos 9611
  • 4 или 6 GB RAM
  • Подекранен скенер за отпечатъци
  • Батерия 4000 mAh

  Дизайн

  Външният вид на устройствата на Samsung не се нуждаят от допълнително представяне, смартфоните са напълно способни да се „продават сами“ и почти винаги притежават оригинален и запомнящ се „външен вид“. 

  Samsung Galaxy A51 не прави изключение от това правило. Комбинацията от защитена текстурирана пластмаса с метални вложки, осигуряващи безопасността на работа, не само изглежда приятно от гледна точка на естетиката, но и умело предпазва смартфона от проблеми, които могат да възникнат при работа. 

  В десния край виждаме контролния бутон и бутона за включване, отляво има слот за MicroSD и SIM карти. Долната част крие зад себе си вход за зареждане, високоговорител и 3.5 мм конектор.

  Дисплей

  Цветопредаване на височина, екранът има най-високите възможни ъгли на гледане, нивото на яркост позволява безпроблемното използване на смартфона при всякакви условия, а FullHD+ резолюция, естествено прави картината на екрана възможно най-ясна. 

  Гледайте филми на такъв екран и играйте игри – удоволствие. 

  Налице е добро защитно покритие, което напоследък става част от задължителните условия във всяко устройство.

  Батерия

  Samsung Galaxy A51 е снабден с капацитет 4000 mAh батерия. 

  Зарядът е достатъчен за удобното му използване през деня, поддържа се бързо зареждане – запълване на запаса от енергия за по-малко от 1.5 часа. 

  Изпълнение

  Основният чипсет, който имаме, е собствената разработка на Samsung-Exynos 9611, който набира все повече точки при тестовете.

  Процесорът е бърз, повечето от игрите се стартират на максимални настройки, а 4GB RAM ще направят многозадачността и използването на офис приложения бързи и удобни. 

  От допълнителните функции можете да подчертаете под-екранния скенер за отпечатъци и поддръжката на всички LTE диапазони.

  Камера

  Модата за голям брой лещи все още се цени на пазара, така че Samsung Galaxy A51, следвайки тенденциите, има на борда 4 камери, които са доста добри в своето качеството. 

  Основният обектив е с разделителна способност 48 Mp, има и 5 MP макрокамера и 12 широкоъгълен обектив. Четвъртият обектив е сензор за дълбочина, който помага за по-доброто отделяне на „слоевете“ на сцената. 

  Камерата се справя добре при всякакви сценарии и благодарение на ниската фоточувствителност на основната бленда може да направи напълно приемливи и качествени нощни снимки, които имат подробности, сравними с водещите апарати. 

  Има поддръжка за AI, много настройки и усъвършенстван ръчен режим, който позволява на фотографите да достигнат максимално потенциала си. 

  Предната камера с резолюция 32 MP е подходяща за селфи и видео комуникация. 

  Samsung Galaxy A51 е отличен продължител на серията, подобрен благодарение на добавената камера, която е способна да разгърне потенциала си на професионално ниво.