• Ремонт на Sony Xperia XA

  Още със споменаването на телефони Sony в потенциалният купувач се появяват две основни мисли: обичани и възхвалявани от хората, които вече са им се доверили.Особено, когато става въпрос за дизайн. Sony Xperia XA е поредното доказателство за това!

  Топ 5 на Sony Xperia XA

  • Безрамков дизайн;
  • Забележителен външен вид;
  • великолепна камера;
  • IPS-екран;
  • поддръжка на NFC.

  Дизайн

  На очи веднага се набива липсата на странични рамки (всъщност те са си на място , но съставляват само 2 мм, което ги прави незабележими). Предният панел с 5-инчов екран е покрит със защитно 2,5 D-стъкло, благодарение на което телефонът изглежда по-тесен.
  В Sony винаги са намирали начин да изненадат приятно феновете си, що се отнася за разнообразието от цветови решения. Ето че и в Xperia XA тази тенденция е спазена: предлага се в 4 варианта: черен (графит black), бял (white), лайм (lime gold) и rose gold (rose gold).

  Дисплей

  IPS-матрица на 5″ c HD-резолюция — визитката на Xperia XA. Плътността на пикселите е 294 ppi, което е достатъчно, особено за категорията на бюджетните смартфони. При iPhone 6, 6s, 7 и 8, тази цифра е малко по-висока — 326 ppi. Разликата е малка, но погледнато от гледна точка на ценовия клас е значителна.

  Батерия

  Батерията тук е доста скромна — 2300 mah. При използването на максимална яркост на екрана, заряда се изтощава доста бързо. Тест PCMark показва не повече от 5 часа работа на активен екран. Ето това е слабата страна на модела, за което може да се хванат критиците! В най-щадящ режим може да се постигне и 2 дни на работа, но само при използване на режим за разговори.
  Количество RAM е типично за бюджетен модел — 2 GB. За съхранение е предвидено 16 GB памет, която може да се разшири с карти microSD до 128 GB.

  Камера

  По отношение на камерата Sony изненада не само потребителите, но и самата себе си. Ако по-рано те бяха известни с изключително многото мегапиксела на почти всеки смартфон, в Xperia XA са поставили „скромен“ сензор с 13 Mp с бленда f/2.0 отзад и очите на 8 МР отпред. Въпреки това, качеството на изображенията е запазено( предвид цената на модела) за щастие на хилядите заклети фенове на марката. При слаба светлина детайлите се губят, но се появява много по-малко шум, отколкото можеше да бъде.

  Xperia XA има скромни възможности, но за сметка на своя харизматичен образ може да бъде достойна конкуренция на пазара.
  Наличието на NFC и други безжични технологии ще позволят с лекота да си взаимодействат с модерни безконтактни услуги като Android Pay.

  Ремонт на Sony Xperia XA

  Дори и при най – здравият , мощен и издръжлив смартфон, могат да възникнат проблеми в работата, независимо дали са породени от фабричен брак или от самият ползвател на устройството.
  Най – често счупванията се случват върху дисплей, touch screen, батерия и жак за захранване. Може би това са най-честите причини за прибягване до сервизен център.

  Ние от GSMservice знаем как да се справим с всеки срещнат проблем!

  Телефонът ви е попаднал във вода?

  Не се притеснявайте, знаем как да помогнем! Не си струва да се тревожите и да се опитвате да го сушите – всяка остатъчна влага би била пагубна за смартфон ви. Съветваме ви да донесете устройстеото в нашият сервизен център, където оторизирани майстори да се справят с този проблем.

  Също така, ако Вашият смартфон изпитва проблеми в работата на останалите елементи, можете спокойно да се обърнете към нас. За да разберем точната причина за отказа на устройството да работи, ние ще извършим безплатна диагностика. Тя ще помогне за бързото откриване на проблемите и съответно тяхното премахване.

  Какви са нашите предимства:

  • кратки срокове за изпълнение на работата;
  • висококачествен ремонт от всякаква сложност;
  • майстори-професионалисти;
  • достъпни цени на всички услуги;
  • приятелски настроен персонал;
  • безплатна диагностика на смартфон.

  Вратите на нашия сервизен център винаги са отворени за Вас и Вашия смартфон. Очакваме Ви!