• Ремонт на Sony Xperia E5

  Sony Xperia E5 е бюджетна версия на водещи модели за компанията, която сега залага на смартфон в среден ценови клас и достъпен за потребителите. В края На 2017 със понижаването на цената му, модела се наложи доста успешно на пазара, тъй като армията от фенове на марката очакваше именно това.
  В действителност това е удобен градски 5-инчов смартфон с добра оптика, дисплей на IPS-матрица, която при включен енергоспестяващ режим може да достигне до два дни.
  По отношение на изпълнението смартфона е оценен от най-взискателните потребители: тежки игри с 3D графика не представляват проблем за него. За решаване на стандартни задачи на помощ идва процесор MediaTek MT6735, който е напълно достатъчен за нуждите на устройството.

  Топ 5 на Sony Xperia E5

  • Подобрен дизайн;
  • 5-инчов IPS-дисплей;
  • Поддръжка на NFC;
  • Връзка 4G LTE Cat.6;
  • Бюджетна цена.

  Дизайн

  Смартфона повтаря дизайна на миналогодишният модел, но е направен от по-икономични материали. Това по никакъв начин не повлиява на качественото изпълнение – то е на топ ниво, нещо типично за Sony.
  Над екрана се намират стандартните сензори, индикатор за събития (той също е индикатор за зареждане), лого на производителя и окото на селфи-камерата. Качеството на звука в слушалките е отлично. Бутоните за управление на Android са наэкранными, така че долната рамка на смартфона е свободна и с изчистен дизайн.
  Предният панел е покрит със закалено стъкло с анти-отразяващо покритие.
  В задната част, в горния ляв ъгъл са разположени основната камера с LED-светкавица, иконата на NFC и логото на производителя. Отделен бутон за повикване и управление на камерата, в този модел не е предвидено.

  Дисплей – 5-инчов IPS-матрица HD-резолюция (720×1280) плътност 294 пиксела на инч. Дисплея на модела се отличава с естественото възпроизвеждане на цветовете, отличен ъгъл на виждане при накланяне и възпроизвеждане на бяло, без дразнеща очите инверсия.

  Батерия

  В смартфона е инсталирана батерия 2700 mah, което гарантира за устройство висока автономия. Система за бързо зареждане няма, така че пълното зареждане на батерията отнема около 1,5 часа.
  Производителят твърди че заряда е достатъчен за 2 дни, но това може да се постигне само при използване на икономичен режим Sony Stamina или UltraStamina. Последният преобразува работата на всички приложения във фонов режим и може да се счита за екстремен вариант, тъй като ще превърне смартфон в обикновена „телефон за разговори“. Stamina осигурява спестяване на енергия чрез много по-мек начин, много от потребителите включват нея на постоянна основа, веднага след покупката на смартфона.

  MediaTek MT6735 — не е нов, но е добре наложен на пазара 4-ядрен чипсет на бюджетно ниво, способен да ускори до 1,6 Ghz. Той е изработена по 28-нанометрова технология, сравним по характеристики с американският чипсет Snapdragon 610 , но не е предназначен за подкрепа на интензивни игри с 3D графика. Във всичко останало той е напълно модерен за обикновения потребител, осигуряващ плавна работа на интерфейса (Android 7.0 с надстройка Sony), сърфиране и всякакви други ежедневни задачи.
  За обработка на графики отговаря двуядрен видео чип Mali-T720. Смартфон е зареден с 1.5 Gb RAM памет и 16gb ПАМЕТ с възможност за разширяване на потребителска карта до 256Gb, което е достойно за бюджетен смартфон.

  Камера

  За разлика от предшественика си, в Xperia E5 е инсталирана добра основна камера с оптимизиран за резолюция процесор в 13МР и LED-светкавица. Обективът с бленда f/2.0 позволява да се правят добри снимки в светлата част на деня, но не е предназначен за нощен режим, без допълнителни източници на светлина. Предната камера е с резолюция 5МР, оборудвана с широкоъгълен обектив и предварително зададен филтър за лесен ретуш.

  Ремонт на Sony Xperia E5

  Sony Xperia E5 се е превърнал в добър градски смартфон с много приятна цена и предпочитан дизайн.
  Често собствениците на устройството имат проблеми в работата след физически проблеми, например, падане от височина на теракот, асфалт и други твърди повърхности, или попадане на някаква течност. Такива случаи винаги изискват да се обърнете към сервизен център. И това ще бъде най-правилното решение.

  Нашите майстори са професионалисти, които перфектно се справят с ремонт на телефони Sony Xperia E5. Те работят с най-новата апаратура, дори на микроскопично ниво. Възлагайки устройството на нашите майстори-знаете, че след ремонта то ще продължи да работи още дълго време! Ние даваме гаранция за това! Обадете ни се още сега!