• Ремонт на Samsung Galaxy A7

  Официално Samsung Galaxy A7 (2016) принадлежи към средния клас мобилни устройства, но от визуална гледна точка и тактилни усещания може лесно да се приеме за истински флагман. Причина  за това е стилният и много елегантен дизайн, съчетан с премиум материали на корпуса, които са мигрирали тук директно от неговият предшественик Samsung Galaxy S6.

  Samsung Galaxy A7 (2016) разполага с 5,5-инчов дисплей с резолюция 1920 x 1080 и плътност на пикселите на ниво 400 ppi, който се основава на марковата матрица Super AMOLED. Тя се отличава с великолепна наситеност на цветовете, фини детайли и почти перфектен контраст. Ъглите на гледане са максимални и само при критични отклонения на екрана се появява едва забележимо отместване на цветовия баланс.

  Подсветката има много висока яркост, с достатъчно широка гама от настройки, включително и в автоматичен режим, което позволява еднакво удобна работа със смартфон както в ярък слънчев ден, така и в условия на недостатъчна светлина.

  Осемядреният процесор на Samsung Exynos 7 с честота 1600 MHz и 3GB RAM правят смартфона продуктивен за всякакви приложения, а мощната графика ще ви позволи да играете модерни игри с най-добро качество и бързина. Смартфонът разполага с 16GB флаш памет за съхранение на данни.

  Снимковият арсенал на Samsung Galaxy A7 , е представен на две камери: основна – 13-Мегапикселова модул с бленда f/1.9, оптична стабилизация на изображението и led светкавица, както и предна – 5-Мегапикселова модул с бленда f/1.9 и широкоъгълна оптика. И двете са в състояние да записват видео с максимална резолюция до 1080р при 30 к/сек.

  Получените с тяхна помощ фото-и видео материали се отличават с отлично качество, естествена цветопредаване и доста дълбока детайлност на изображението. Отделно трябва да спомена подобрена функция „HDR“ и добър режим на снимане „Вечер“, които значително подобряват качеството на снимки в условия на недостатъчно осветление, а също така помагат да се отървете от характерните артефакти, когато се задейства система за намаляване на шума.

  Смартфонът Samsung Galaxy A7 SM-A710 (2016) разполага с всички необходими безжични интерфейси като: Wi-Fi, Bluetooth и NFC. Също така, смартфонът поддържа 3G и LTE мобилни мрежи.

  Захранването на смартфона се осъществява чрез сменяема батерия с капацитет 3300 mAh, която е достатъчна за дълго време без презареждане.

  Серията A на корейският гигант набра популярност още с най-първите си модели – тя се оказа златна среда между флагманамите от сериите S и бюджетните апарати J. 

  Апаратите от А серията са доста надеждни, но дори и те имат проблеми и може да се наложи ремонт в определени ситуации.  

  Нека да разгледаме най-често срещаните счупвания и начините за тяхното отстраняване. 

  Най-честата неизправност срещана в нашите сервизи е проблем с екрана. По-точно, механични повреди на екрана в резултат на удар или падане. Корекцията може да изисква подмяна на дисплея.   

  Друга честа причина за работа в работилницата е навлизането на течност или прах в корпуса на апарата. В този случай списъкът с мерки за отстраняване на неизправности може да бъде направен само след извършване на пълна безплатна диагностика. Ние от сервизен център GSMservice извършваме диагностициране на всички постъпили за ремонт апарати, за да открием точната локация на проблема и да го отстраним в най – кратки срокове.

  Очакваме ви!