• Ремонт на Samsung Galaxy A01

  Освен нарастващата конкуренция от страна на китайските производители, продажбите на водещи устройства падат и тези фактори доведоха до появата на героя на нашия преглед днес – бюджетния смартфон Samsung Galaxy A01. 

  В рамките на дискусията ще говорим за силните и слабите страни на телефона, ще разгледаме подробно техническите характеристики, ще го сравним с аналозите и ще предоставим цялата информация, която е необходима за покупката. 

  Топ 5 на Samsung Galaxy A01

  Процесор Snapdragon 439

  двойна камера

  Батерия 3000 mAh

  Infinite V Display

  2 GB RAM

  Дизайн

  По отношение на външния вид, компанията не предлага нищо радикално ново. Изпълнението от пластмаса не се радва на необичайни цветови решения, но изглежда практично, благодарение на използването на специално покритие, което гарантира, че няма да има случайни приплъзвания на смартфона от ръцете. 

  Целият преден панел се заема от огромен безрамков дисплей, камерата е скрита под  елегантна „капчица“. В десния край виждаме клавишите за управление на силата на звука и бутона за включване, отляво има хибриден слот за SIM карти и MicroSD. 

  В долната част има основен високоговорител и вход за зареждане, отгоре се скри „старецът“ 3.5 мм. 

  Като цяло, за разлика от старата серия J, Samsung Galaxy A01 изглежда модерен и практичен, което може да се счита за победа. 

  Единственият недостатък може да се отбележи липсата на скенер за отпечатъци, но от друга страна може да се преглътне предвид ценовия клас, в който попада.

  Дисплей

  Екранът на телефона е направен по технологията TFT, обаче, както и в бюджетни таблети от Samsung, благодарение на качествена настройка на цветовете, така и на високото качество на самата матрица, дисплеят успешно избягва повечето от недостатъците на този тип матрици. 

  Той има добра цветопредаване, има безвъздушен слой, така че, като цяло, няма да се чувствате неудобно при работа с мултимедийно съдържание или сърфиране в интернет.

  Батерия

  Капацитетът на батерията в смартфона е приемлив 3000 mAh. 

  С оглед на не най-мощния чипсет и ниската резолюция на екрана, този обем е достатъчен за активно използване на устройството в рамките на деня, без да се налага да губите време и пари за закупуване на допълнителна външна батерия. Бързото зареждане за съжаление не се поддържа.

  Изпълнение

  Основният чипсет в Samsung Galaxy A01 е Qualcomm Snapdragon 439. Този процесор е най-новия представител на бюджетната линия и въпреки че не е с най-изключителните възможности, в комбинация с 2 Gb оперативна памет спокойно се справя с мултитаскинг, офис приложения и игри на ниски настройки. 

  От допълнителните услуги можете да отбележим добре извършено разпознаване на лицето и наличието на Dolby Atmos драйвер, осигуряващ съраунд и дълбок звук.

  Камера

  Това, с което Samsung Galaxy A01 може да се гордее, е качествено изпълнената основна камера. Два сензора (13 и 2 MP) осигуряват високо качество на снимките, доста сравнимо с устройствата, които струват доста повече от нашия герой днес. 

  Блендата се справя добре с ефекта на Боке, има много настройки и може да даде приличен резултат дори при условия на недостатъчно осветление. Предният модул с резолюция 5 MP е подходящ за селфита и видео комуникации. Като цяло, за цената си, той е един от най-добрите представители на пазара на мобилна електроника.