• Ремонт на Meizu 15

  Феновете на Meizu отдавна чакаха обявяването на юбилейните смартфони в чест на 15-годишнината на марката, които трябваше да променят успешната, но противоречива линия Pro 7. В крайна сметка компанията представи на обществеността Meizu 15, 15 Plus и 15 Lite.

  Първото устройство в този списък е най-балансирано, въпреки факта, че неговите характеристики са далеч от върха. Телефонът е облечен в керамичен корпус и снабден с процесор Snapdragon 660, както и добра двойна камера. Нека го разгледаме!

  Топ 5 на  Meizu 15

  • 8-ядрен чипсет, произведен от Quallcomm
  • 4 GB RAM
  • основна оптика, създадена на базата на сензори на Sony
  • мощна звукова подсистема
  • фирмената обвивка на Flyme 7

  Дизайн

  Около Meizu 15 имаше много слухове, но всъщност имаме най-приятния във всяко отношение дизайн в духа на компанията: гладки линии на корпуса, обичайното разположение на бутоните за управление, пръстеновидна светкавица под двойната камера и жак за слушалки.

  Производителят твърди, че при производството на корпуса се използва керамика, но в действителност това е алуминий със специално покритие. Във всеки случай изглежда интересно.

  В продажба има 4 опции за цветово оформление на устройството: черно (черно), златно (злато), синьо (синьо) и бяло (бяло).

  Дисплей

  Традиционно за водещите устройства, Meizu 15 получи AMOLED панел. Диагоналът е 5,46″, резолюцията е FullHD, плътността на пикселите е 403 ppi, а съотношението е 16: 9 .

  Батерия

  Телефонът получи 3000 mAh батерия с поддръжка за бързо зареждане mCharge. За тези цели в комплекта е подсилен адаптер, който дава до 12V напрежение.

  Също така, смартфонът е оборудван с Quallcomm Quick Charge функция, която допълнително увеличава скоростта на батерията.

  Изпълнение

  Устройството се основава на 8-ядрена еднокристална платформа Snapdragon 660, чиято работна честота достига 2,2 GHz. В ролята на Графичен ускорител действа модул Adreno 512, демонстриращ отлично представяне в сложни игри.

  За решаване на различни задачи, са разпределени 4 GB оперативна и 64/128 GB постоянна памет. Телефонът първоначално не поддържа инсталирането на MicroSD карти и затова остава само да избирате между 2 версии.

  Това, което е наистина страхотно за този телефон, е звуковата подсистема. Външният високоговорител е много силен, звукът му е кристално чист, без никакви хрипове. В слушалките положението е още по-добро, но е препоръчително да използвате слушалки от Meizu.

  Камера

  Базовият модул се състои от сензори Sony IMX 380 на 12 / бленда f/1.8. и Sony IMX 350 /бленда f/2.6. на 20 MP съответно. Оптиката е покрита със сапфирено стъкло и е допълнена от 6-сегментна пръстеновидна светкавица Ala Meizu Pro 6.

  Има оптична 4-осова стабилизация, поддържа се 3-кратно увеличение (също оптично), скоростта на задействане на затвора е светкавична. Не знаем какво са правили в компанията и на какви фотобогове са се молили, но резултатът изглежда невероятно.

  Платформа

  Всички телефони за годишнина се основават на новия Flyme 7 над Android 7.1.2. Интерфейсът е познат на много фенове на Meizu, а начинаещите ще го намерят интуитивен, лаконичен и лесен за научаване.

  Ремонт на Meizu 15

  Мобилните устройства са твърдо навлезли в живота на съвременния човек. Смартфоните Meizu 15 са в повишено търсене сред потребителите, които вече са успели да оценят надеждността, функционалността и непретенциозността на устройствата от тази марка. Както показва практиката, голяма част от проблемите с Meizu произтичат от случайни механични повреди. Падането от височина често причинява счупен екран и води до необходимостта от пълна подмяна на дисплея.

  Също така, много проблеми със смартфона Meizu 15 възникват в случай на контакт на устройството с вода. Случайно навлизане на вода или дълго време във влажна среда може да доведе до окисляване на частите и затваряне на контактите в устройството. Ремонтът и намесата в този случай трябва да бъдат спешни, в противен случай има непоправими повреди на чиповете и устройството ще трябва да бъде подменено.

  Но дори и да използвате телефона си внимателно, той все пак може да се счупи.Високоговорители, конектори и други бутони могат да се задръстят от мръсотия и прахови частици, което от своя страна оказва негативно влияние върху ефективността им. . За специалист, за да се справи с такъв проблем е въпрос на пет минути, докато у дома отстраняване на проблема е не само много проблематично, но и опасно. Освен това, не забравяйте, че проблемите могат да възникнат в програмната част. Ако нямате интернет, смартфонът често се изключва или рестартира/издава грешки – трябва да го диагностицирате основно за да се открие проблема. Това изисква специален лицензиран софтуер, който е във всеки наш сервизен център.

  Ето защо за  ремонтът на Meizu 15 трябва да се вярва само на квалифицирани и опитни майстори, които ще могат бързо да установят причината за повредата и да се справят с нея в най-кратки срокове. При извършване на ремонтни работи ние използваме изключително качествени и оригинални части и компоненти, което ни позволява без страх да дадем гаранция за собствените си услуги.

  Обадете ни се – GSMservice ви очаква!