• Ремонт на Asus ZenFone 5 Lite

  В началото на 2018 г. ASUS представи нов смартфон от средният ценови клас Zenfone 5 Lite. Моделът разполага с набор от 4 камери, NFC модул, капацитет 3300 mAh батерия и силен мултимедиен високоговорител. Устройството впечатлява със строг дизайн, тънки рамки и ярък 6-инчов FullHD дисплей.

  Топ 5 на Asus ZenFone 5 Lite 

  Компактни размери и ергономичност

  Двойна предна камера с LED светкавица

  4 GB RAM

  Жак за слушалки 3.5 mm 

  Android 8.0 Oreo

  Дизайн

  Zenfone 5 Lite 2018 се различава значително от своите“ роднини “ ASUS 5 и 5Z. Смартфонът има различен дизайн, и по-малка дебелина на корпуса, а основната камера е разположена в центъра на гърба.

  Основа за корпуса е алуминиева рамка, покрита отгоре и отдолу с панели от закалено стъкло. Устройството ляга перфектно в ръката, въпреки 6-инчовия дисплей и сравнително хлъзгавия гръб. Цветовата палитра на смартфона включва бял, черен и яркочервен цвят.

  Дисплей

  На пръв поглед, това което впечатлява потребителят в новият модел смартфон е екрана, който в Zenfone 5 Lite е почти съвършен: 6-инчов дисплей с резолюция 2160х1080, съотношение 18:9 и плътност на пикселите 402 ppi. Той заема 80.5% от предния панел.

  Максималният параметър на яркостта е 460 cd / m2, на слънце изображението се чете без никакви проблеми. Контрастът е заявен в диапазона 1: 1330. Картината първоначално е „студена“, но вграденият филтър на синьото позволява да се постигне референтна температура. 

  Батерия

  Батерията на 3300 mAh е достатъчна за 2 дни пълна работа на телефона при стандартен сценарий на работа (обаждания, поща, социални мрежи, снимки). При пълно натоварване на платформата, разчитайте на 10-12 часа при 5 часа активен дисплей.

  Процесор

  Смартфонът идва с 8-ядрен чип Snapdragon 630, който работи заедно с ускорителя Adreno 508. Платформата е кръстоска между“ народния “ SD625 и по-модерния SD636, което му осигурява много плюсове дори сред критиците. 

  Телефонът се предлага в 2 модификации: съответно 3/32 и 4/64 GB. Вторият слот за SIM карти се използва за инсталиране на microSD устройства. Безжичните модули се предлагат от Wi-Fi предавател на 2.4 и 5 GHz, Bluetooth версия 4.2 A2DP, GPS навигационни системи, BDS и Glonass, както и NFC чип. За любителите на носталгията дори е предвидено FM радио.

  Камера

  Производителят се фокусира върху фотографските възможности на устройството. Предният модул на Sony IMX376 с 20+8 MP (класически + широкоъгълен) разполага с допълнителна LED светкавица, за да създаде готини селфита дори на тъмно. Ъгълът на наблюдение на сензора е увеличен до 120 градуса. По време на снимките можете да активирате програмната корекция на картината, за да премахнете дефектите на кожата и да коригирате разреза на очите. Ефектът на боке също е предвиден.

  Основният набор от лещи на 16 + 8 MP е надарен със система за електронна стабилизация. Качеството на снимките е почти неразличимо от флагмана на серията Zenfone 5Z, ако не говорим за по-скромните възможности на софтуера и по-малката чувствителност на сензорите. Ще бъдете в приятен шок от резултатите на изображенията.

  Ремонт на ASUS ZenFone 5 Lite

  Ремонтът на телефона ASUS ZenFone 5 Lite се извършва с помощта  на специализирано оборудване, използващо оригинални компоненти. За всички видове работи се издава гаранция.

  Ремонта на мобилни телефони ASUS ZenFone 5 Lite включва: 

  • подмяна на дисплей/стъкло;
  • подмяна на корпуса;
  • поправка на микрофон;
  • подмяна на високоговорители;
  • поправка на предната и основната камера,
  • отстраняване на софтуерни проблеми.