• Колко струва смяната на дисплея на iPhone 12

    Най-скъпото нещо в iPhone е дисплеят; цената за смяна на модул с оригинален може да достигне половината от цената на самия телефон. Затова мнозина се притесняват от цената на смяната на дисплея на iPhone 12, тъй като официалната гаранция за механични повреди на тази част не важи и ремонтът тук ще бъде за сметка на собственика.

    Подмяната на екрана на iPhone 12 и iPhone 12 Pro ще струва 279 долара за жителите на Съединените щати и 321 долара за жителите на Китай, според официална информация от Apple. В същото време си струва да се отбележи фактът, че това е цената на самия модул, но работата по подмяната на екрана на iPhone 12 се оценява отделно.

    В България цената може да е по-висока или по-ниска, в зависимост от качеството на дисплея, който ще предпочетете.

    Но работата по подмяната на екрана на iPhone 12, за разлика от предишните модели, ще бъде значително по-скъпа. И това не е защото устройството е нов модел и все още няма висококачествени части, а защото е самото то е по-тънко, вътре всички детайли също са по-малки и за да смените екрана, имате нужда от огромен опит, специална грижа на сервизния център и специално оборудване, в противен случай дисплеят ще се спука веднъж или повече пъти.