• Кога е необходима спешна подмяна на екрана?

  Всички дисплеи се състоят от няколко компонента, но матрицата играе ключова роля в тяхната работа.  Матрицата е масив от течни кристали, разположен между две прозрачни плочи. Светлината, преминаваща през поляризатори, кристали и цветен филтър, образува изображение на екрана на смартфона. По този начин матрицата служи за извеждане на изображението на дисплея на устройството.

  Както можете да видите, матрицата има доста сложна и крехка структура, така че всяко, дори леко физическо въздействие може да доведе до необратими щети. В повечето случаи счупената матрица не може да бъде поправена-тя просто се променя на нова, но ако повредената верига или веригата за захранване са виновни за нейната неизправност, тогава проблемът се решава чрез ремонт или замяна на дефектни компоненти.

  В никакъв случай не ви съветваме да извършвате ремонт на матрица сами или да се доверявате на съмнителни специалисти – всяка неквалифицирана намеса, като правило, води до увреждане на матрица, или убедителни компоненти на смартфона, които, от своя страна, увеличава разходите за следващ ремонт. Ето защо трябва незабавно да се свържете с надежден сертифициран сервизен център.

  Един такъв център е GSMservice. Благодарение на големия опит и висока квалификация на персонала на центъра, както и наличието на всички необходими инструменти и компоненти, цялата работа се извършва бързо, качествено и евтино.

  За да използвате услугите на GSMservice, трябва само да донесете дефектен смартфон в нашата работилница или в един от нашите клонове – техните адреси и телефони можете да намерите в съответния раздел на този сайт. Свържете се с нас и ние ще възстановим дисплея на вашия смартфон, така че той да продължи да ви радва с качествено и богато изображение.

  Идентифицирането на  необходимостта от смяна на стъклото е изключително лесна, тъй като повредите са пряко свързани с физически щети на екрана и са визуално забележими. Причините за счупване могат да бъдат както следва:

  * Падания и удари поради небрежна експлоатация.

  * Големи чипове и пукнатини по повърхността на дисплея.

  * Проникване на течност в устройството.

  Екранът показва неизправност:

  • Ивици и петна.
  • Бял екран при включване.
  • Пълна липса на изображение.
  • Пукнатини на дисплея, причинени от механични повреди.

  Бял екран, петна, ивици и други модели възникват поради повреда на струята, удар или влага. Пълната липса на изображение може да бъде причинена и от повреда на влакната или механична повреда. Но често картината изчезва поради системна повреда или влага.

  Ако причината за проблемите с екрана е влага, служителите на сервизния център ще изсушат устройството и ще почистят компонентите му. При софтуерни сривове ще трябва да нулирате фабричните настройки или да актуализирате фърмуера. Във всички тези случаи няма да е необходима подмяна на екрана на телефона. Въпреки това, точната причина за повредата може да бъде уточнена само след диагностика на сервизното оборудване.