• Телефонът ми загрява бързо! Какво да направя?

  Всяко електронно устройство, в процеса на работа, в различна степен е подложено на топлина. И телефонът не е изключение. Това се проявява особено силно при високи натоварвания.

  Отоплението на телефона трябва да се счита за нормално:

  • При използване на ресурсно-интензивни приложения като игри, програми за изображения, снимки и видеозаснемане.
  • Когато сърфирате активно в интернет, особено когато използвате мобилни данни.
  • В процеса на зареждане на телефона.
  • Когато използвате GPS навигация.
  • За повече информация относно температурните режими на телефона можете да прочетете на официалния сайт на производителя.

  Какво затопляне на телефона не е нормално?

  На първо място, трябва да се обърне внимание на загряването на телефона в заключено състояние.

  Заключете екрана на телефона и го оставете я за 10-15 минути, ако през това време апаратът не охлажда до стайна температура и се усеща с ръка – това ясно показва неизправност на уреда.

  Ако телефонът се нагрява по време на активна употреба или при зареждане, така че е трудно да се държи в ръка – това също е необичайна ситуация.

  Когато има повишено отопление – има и повишено разреждане на батерията. Ако забележите, че в един момент телефонът ви започна да се разрежда много по – бързо и има съмнение за прегряване-това също е индикация за неизправност. 

  Причини и възможни решения

  В някои случаи прегряването на телефона е свързано с неправилна работа на софтуера. За да изключите тази точка, трябва да нулирате устройството към фабричните настройки или, още по-добре, напълно да преинсталирате софтуера чрез специална програма на компютъра. Не забравяйте да запазите важна информация преди това.

  Ако преинсталирането на софтуера не помогна-това означава, че виновникът за прегряване е дефектен електронен компонент на устройството.  Търсенето и подмяната на дефектния компонент вече изисква специално оборудване и квалификация.Също така, прегряване на телефона може да възникне, когато течността влезе в устройството. 

  Грешно е да се мисли, че виновник за нагряването е повредена батерия.

  Повишеното нагряване на дефектната батерия, разбира се, е възможно, но само в процеса на зареждане. Докато телефонът работи, батерията не се нагрява!