• Защо iPhone се изключва в студа и какво да правя с него

  Техниката на Apple е много популярна, известна на всички поради високото си качество, широка функционалност и уникален, ергономичен дизайн. Смартфоните от серията iPhone винаги се изпълняват много тънки и стилни, подчертавайки статута на собственика си. Но именно поради такъв ултра-тънък стил, iPhone има определени ограничения за условията на работа. Този телефон не понася много ниски температури. Почти всеки iPhone се изключва в студа, ако батерията му „удари“ около 2 години от началото на активната работа. И ако за топлите страни такава ситуация е рядкост, в други страни с умерен и студен северен климат е доста често срещан проблем. 

  • Защо iPhone се изключва в студа? 
  • Как може да се избегне този проблем? 
  • И какво да правя, ако iPhone все още се изключи при минусова температура?

  Основните причина –  iPhone е нестабилен при замръзване

  Елементът, поради който iPhone не толерира студа, е неговата акумулаторна батерия. Цялата работа е в това, че ЗТР на Apple е оценен на експлоатация при температури от 0°С до +35°C.

  Причини защо iPhone се изключва в студа:

  ▶ Метален корпус. 

  Apple се позиционира като марка за творчески, открояващи се потребители. Ето защо, разработчиците на компанията смятат, че пластмасата е твърде евтин материал за тялото на смартфон. Следователно, обикновено се използва алуминиева сплав. И това е първата причина, поради която iPhone се изключва в студа. Алуминият има много висока топлопроводимост, поради което платката и процесорът на смартфона незабавно замръзват. Ето такава ирония, скъпият статус на iPhone се изключва дори при +5 ° C, докато някой китайски смартфон в пластмасов корпус работи и при -20 ° C, защото пластмасата е много лоша за провеждане на топлина.

  ▶ Защитно покритие

  За съжаление, стъклото, използвано за производството на iPhone, също няма достатъчно дебелина, за да запази топлината далеч в устройството. Този фактор увеличава замръзването на смартфона през зимата и ускорява изключването му.

  ▶ Разреждане на батерията

   Обикновено iPhone се изключва в студа, когато устройството е използвано за определен период. Това започва да се случва около втората година от използването на мобилния телефон. С течение на времето капацитетът на АКБ намалява. И това намаление става забележимо след 800-900 цикъла на зареждане на батерията. Йоните в батерията променят свойствата си постепенно. 

  Необходимо е да се запази топлината на iPhone при ниски температури. Нашите специалисти от GSMservice ви съветват да използвате следните прости и ефективни техники:

  Използвайте калъф. Подходящ w всеки, макар и евтин вариант. Благодарение на него вашият iPhone ще запази топлината си, и ще се изключва в студа много по-рядко поради допълнителния изолационен слой.

  Друга възможност е използването на pawerbank. Смартфонът е изключен в студа, но когато го свържете с pawerbank в джоба си и той отново ще бъде на линия за вас. Тази опция може да не изглежда най-удобната, но гарантирано работи.

  Докато не говорите по телефона, просто го дръжте по-близо до тялото си, вместо да го носите във външен джоб или в раница, например.

  Ако много лесно вашето устройство се изключва в студа, просто не го изваждайте от джоба си. Използвайте кабелна или безжична слушалка за комуникация. За разлика от iPhone, слушалките не се страхуват от студа.

  Преди да отидете на студа, опитайте се да заредите батерията до максимум. Така донякъде ще намалите вероятността от бързото изключване..

  Няколко съвета как да зареждате смартфона си правилно

  Ако iPhone все още е изключен и няма paverbank на ръка, тогава не се опитвайте да го „съживите“ в студа. Изчакайте да влезете на топло. Просто поставете смартфона на масата и изчакайте около 30 минути, докато електронният му пълнеж се затопли гладко до стайна температура. И едва след това включете телефона. Не затопляйте с нагревателни уреди. В този случай вътре в устройството се образува конденз, който ще стартира процеса на корозия и значително ще намали живота на iPhone.

  Ако вашият iPhone постоянно се изключва в студа или без причина, тогава може да се нуждае от ремонт. Нашите специалисти обожават „ябълковата“ техника и разбират  от нейните ремонти. Експертите ни с радост ще диагностицират проблема, ще намерят причината за повредата и ще я отстранят в най-кратки срокове.