• Ремонт на Sony Xperia X

  В света на мобилните устройства, които с всяка година се увеличават все повече, и огромното разнообразие от устройства, да се доказваш постоянно е трудна задача. Sony с изтънчен подход, и внимание към детайла, отдавна е заела своето място под слънцето, и своята база от фенове, които предпочитат устройство от Sony пред всичко останало. Sony Xperia X е мобилно устройство от среден клас, пълно с „магията“ на марката Sony. Нека да разгледаме повече, и всеки за себе си да  претегли всички плюсове и минуси, за правилния избор — дали да го купя? 

  Топ 5 на Sony Xperia X 

  • Изумителна камера 
  • висока ефективност на процесора 
  • FullHD дисплей 
  • NFC 
  • Разширени аудио възможности

  Дизайн 

  Моноблок от стъкло и метал — материали, използвани при производството на Sony Xperia X, хубаво прилягат в ръката и е изключително приятно усещане при употреба. Материалът е защитен от надраскване и влага, извън зависимост от цветовото изпълнение, което позволява не само естетическо удоволствие от външния вид, но и е практично да се използват устройство, без да изпитвате неговата безопасност. Широка рамка в горната и долната част е по-скоро уникална отличителна черта на устройства от Sony, която позволява на потенциалния купувач да се ориентира безпогрешно коя марка се намира пред него, и това определено е плюс. 

  Дисплей 

  FHD екран, разработен от японската корпорация специално за X-series — всъщност квинтесенцията на качеството. Той има широки ъгли на видимост, коректно, при това не прекалено ярко възпроизвеждане на цветовете, автоматично подстраивающаяся под различни възможности за използване на дисплея и висока икономия на енергия. 

  Батерия 

  Капацитет 2500 mah — това, разбира се е стратегически минимум и болна точка в цялостната концепция. При активни натоварвания телефона ще изисква да го включите към електрическата мрежа за вечеря. 

  Чипсет Snapdragon 650 е  избран като основа за апарата— осигурява висока производителност в игрите, качествено работещ GPS, бърза и стабилна работа на приложения, реализирани с помощта на 3 Gb оперативна памет. Също така, хубаво е, че в устройството е налице NFC, скенер на пръстови пръст и специален КПР (аудио процесор), с доста голямо качеството на звука. 

  Камера 

  Sony винаги е била известна със своите фотовъзможности, и Xperia X не е изключение. 23 Mp модул собствена разработка има хибриден автофокус, оптична стабилизация и повишена светочувствителност, благодарение на която снимките следобед и вечер, в условия на недостатъчно осветление, се получават еднакво качествени, красиви и експонирани. 

  Ремонт на Sony Xperia X 

  Собствениците на смартфони Sony често се сблъскват с проблеми относно  поддръжка и подмяна на части. Има ситуации, когато устройството поради невнимателно боравене получи повреда по време на удар, в резултат на което се изисква смяна на touchscreen, дисплей, корпус, порт за зареждане. Също така има случаи, когато след падането, устройството започва да работи неправилно или изобщо не работи, тази ситуация е свързан с повреда на вътрешните компоненти или пукнатини на дънната платка. 

  Като се има предвид сложността на ситуацията, собственикът започва да търси сервизен център, който да поема ремонта на смартфон Sony Xperia X, но и да дава гаранция за своите действия. Въпреки това, като се има предвид конструктивните особености на смартфоните и висока плътност на електронните компоненти на дънната платка, не всеки майстор или сервизен център извършва ремонт на телефони Sony Xperia X. 

  За да се гарантира качественият ремонт на смартфона ви, препоръчваме да се обърне внимание на сервизен център GSMservice, който изпълнява всички видове ремонтни и възстановителни работи на мобилни устройства. Сервизният център е оборудван със специални диагностични уреди, с помощта на които квалифицирани и опитни майстори бързо могат да намерят причината за проблема и да ги отстранят в най-кратки срокове. Заслужава да се отбележи, че нашият сервизен център изпълнява безплатна диагностика на устройства, произвежда монтаж на оригинални аксесоари и детайли и дава гаранция за всички видове услуги, а също така извършва и извънгаранционно обслужване на нови смартфони.