• Ремонт на Samsung Galaxy Note 10 Lite

  След представянето на „lite“ серия на основните модели, компанията Samsung в опит да се справи с нарастващата конкуренция от страна на китайските производители, създаде по-икономична версия на един от своите продукти от серията Note. В рамките на текущия преглед ще говорим за ключовите характеристики на този апарат, ще го сравним с аналозите и ще ви предложим информацията, необходима за рационално и претеглено закупуване. 

  Топ 5 на Samsung Galaxy Note 10 Lite

  • Нова подкрепа от S Pen
  • SAMOLED Display
  • 6 GB RAM
  • Чипсет Exynos
  • Батерия 4500 mAh

  Дизайн

  Външният вид на модела почти не е претърпял промени в сравнение с по-възрастния си колега. Промениха се материалите, сега вместо стъкло ни среща защитена пластмаса с метална рамка, но във всичко останало външният вид на актуализираното устройство почти не се е променил. 

  От дясната страна виждаме клавишите за контрол на силата на звука, има и слот за инсталиране на SIM карти и MicroSD. 

  Долният край заема главния високоговорител, а входът за зареждане, на върха има специален отвор, в който можете да вмъкнете s-pen ( мултитаскинг писалка, която е основната характеристика на цялата серия). 

  Като цяло, въпреки различния материал за производство, дизайнът на Galaxy Note 10 Lite може спокойно да се нарече премиум и съответстващ на всички параметри на флагманското устройство. 

  Дисплей

  Най-добрият производител на екрани на планетата, не е подходящо да изберете за собствените си устройства нестандартни матрици, така че за качеството на този компонент на смартфона не можете да се притеснявате, всичко е направено по най-висок клас. 

  Шик SAMOLED-матрицата има отлични характеристики на цветопредаване, максимални ъгли на гледане и възможност за фина настройка на температурата на цвета, което позволява да се адаптира „картината“ за всеки потребител. Също така, може да се отбележи фактът, че този екран не се променя при контакт на пряка слънчева светлина и има висока енергийна ефективност, съчетана с всички предимства на samoled-матриците. 

  Батерия

  Капацитетът на вградената в Galaxy Note 10 Lite батерия е впечатляващ 4500 mAh. Този обем ви позволява да използвате устройството напълно през целия ден, без да изпитвате трудности. Налице е възможност за бързо зареждане, запълване на батерията за по-малко от час. 

  Изпълнение

  Оригиналният чипсет собствено производство  Exynos 9810 е подходящ за всички ежедневни задачи. Игрите стартират на максимални настройки, приложенията се отварят незабавно, а резервът от капацитет, заедно с 6 GB RAM, ще бъде достатъчен за безпроблемното функциониране на устройството. 

  От допълнителните характеристики, заслужава да се отбележи, разбира се, мултифункционална S-Pen, която позволява не само да се насладите на устройство като пълноправен графичен таблета, но и да го управлявате с помощта на жестове.

  Galaxy Note 10 Lite има NFC и подекранен скенер за отпечатъци.

  Камера

  Една от разликите в „олекотената версия“ е по-икономичната система от камери, която, разбира се, дава добър резултат, но уви, несравним с по-възрастния си колега. 

  Смартфонът е оборудван с тройна бленда, резолюцията на всяка матрица е 12 MP. Камерите поддържат оптична стабилизация и имат много настройки, за да постигнат най-добър резултат. Предният модул с резолюция 12 MP е подходящ за селфи и видео комуникация.